This is a free Purot.net wiki
  • View:

Tsekki

Faktoja

Aikaero: Kello on tunnin vähemmän kuin suomessa.

Asukasluku: n. 10,3 miljoonaa eli suurempi kuin suomessa

Hintataso: Hintataso on melko edullinen. Ruokailu paikallisissa paikoissa voi olla hyvinkin edullista. Teatteri- ja oopperaliput ovat myös kohtuuhintaisia. Ostokset ovat paikallisten tuotteiden osalta huokeita, tuontitavara on suomen hinnoissa.

Kieli: Tsekki

Pinta-ala: 79 000 neljö kilometriä eli paljon pienempi kuin suomessa.

Pääkaupunki: Praha, noin 1,2 milj. asukasta Eli Prahassa on kaksi kertaa enemmän asukkaita kuin Helsingissä.

Uskonto: roomalaiskatollisuus

Valtiomuoto: tasavalta

Valuutta: Tsekin korunoissa 1 euro on 24.801 korunaa. Tsekkiin voi ottaa matkavaluutaksi euroja.

 

Picture of Prague Skyline - Free Pictures - FreeFoto.com
 

Kaarlensilta, Praha

Kaarensilta on kuuluisa goottilaiseen tyyliin rakennettu kivinen silta, joka ylittää Vlatava-joen. Kauniilla sillalla ja sen tuntumassa törmää yleensä jonglööreihin ja katumuusikkoihin. Sillan rakentaminen aloitettiin 1300-luvulla, ja sen rakenteet ovat kestäneet useat tulvat ja muut katastrofit. Kaarensilta koostuu kuudestatoista kaaresta ja silta on pituudeltaan 516 metriä ja leveydeltään lähes kymmenen. Sillalla voi nykyään vain jalkaisin ja siltaa koristavat useat 1600- ja 1700-luvulla luodut pyhimysten patsaat. Kaarlensisillan molemmissa päissä on tornit, joihin pääsee ihailemaan siltaa ja läheisiä maisemia. Ruuhkaisella sillalla liikkuu paljon kaupastelijoita, turisteja ja katutaiteilijoita. 

Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali, Praha

Hradcanyn sijaitsevat valtavalla keskiajalla linnoitus, Prahan linna, goottilainen Pyhän Vituksen katedraali ja lukuisia palatseja, museoita, gallerioita ja luostari. Prahan linna on yli puoli kilometriä pitkä yli 100 metriä leveä, se on näin ollen maailman suurin muinais linna. Linna on perustettu prinssi Borijovin toimesta 800-luvulla. Prahan linna on toiminut jo lähes sadan vuoden ajan presidentin virka-asuntona. Prahan linna ei ole yhtenäinen linna, vaan ryhmä erillisiä linnarakennuksia, joita yhdistävät toisiinsa sisäpihat. Kolmannella linnapihalla sijaitseva tunnettu nähtävyys on myös Puhän Viuksen katedraali, joka on hyvä esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista: käpymäiset kirjontornit ja mustanpuhuva julkisivu. Mahtava ja korkea rakennus on vaikuttava myös sisäpuolelta kuvafreskoineen suurine ikkunoineen. Katedraaliin on haudattu useita Tsekkien suojeluspyhimyksiä.

Vlatava joki, Praha

Prahan läpi virtaavalta Tsekin pisimmältä joelta saa hyvän yleiskuvan Prahasta ulkoapäin. Joelle järjestetään useita risteilyjä, joilla voi maisemien lisäksi nauttia hyvästä ruuasta ja oluesta. Vlatava aiheutti vuonna 2002 tulvillaan katastrofin, jonka seurauksena kuoli useita ihmisiä ja aiheutti suuria tuhoja Prahan kaupungille.

 

4502237686_10f5c73da1_z.jpg

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.