This is a free Purot.net wiki
  • View:

Ranska

Faktoja

Aikaero: Yli tunti.

Asukasluku: On noi 64 miljoonaa.

hintataso: Ranskan ja Suomen hintataso on suunnilleen sama niin ravintoloiden kuin ostosten osalta.
Kirpputoreilla ja tammi- sekä heinäkuun alennusmyynneissä voit tehdä löytöjä.

Kieli: Ranska

Pääkaupunki: Pariisi, keskusta n. 2,2 miljoonaa asukasta n. 12 miljoonaa asukasta

Uskonto: Roomalaiskatollisuus

Valtiomuoto: Tasavalta

Valuutta: Euro

479.jpg

 Ranska

1
Likers
annika167

perustietoa

Ranskaa voi kutsua kulttuurin ja sivistyksen maailmanvallaksi. Ranskalaiset taiteet ja keittiö ovat käsitteitä. Ranskalaisuuden sydän sykkii Pariisissa, jonka lukemattomat ravintolat, tyylikkäät ostoskadut ja upeat museot ovat ehtymätön runsaudensarvi niin kulttuurin ystävälle, kulinaristille kuin muodista kiinnostuneelle. Manner-Ranska ulottuu Pariisin bulevardeilta pohjoisen karunkauniille rannikoille, sisämaan vehreisiin jokilaaksoihin ja Rivieran hiekkarannoilta Kaakkois-Ranskan Alpeille sekä Provencen pieniin kyliin. Provencen ja Rivieran monet mielenkiintoiset nähtävyydet ja taiteilijoita innoittaneet maisemat ovat ulottuvilla hienostuneessa Nizzassa, joka tunnetaan kuvankauniista, tunnelmallisesta Vanhastakaupungistaan.

 

417.jpg
 

 

 

 

Tapakulttuuri ja pyhäpäivät

 

Pariisi on elämää sykkivä suurkaupunki, joka ei nuku koskaan. Tulet näkemään kiireisen, ruuhkaisen, ylellisen, silmiä hivelevän kauniin kaupungin sekä roskaisen, rapistuneen laitapuolen kaupungin. Löydät tunnelmia laidasta laitaan.  Ihmisvilinästä huolimatta huomaat, että mm. liikenneyhteydet toimivat hyvin.

776.jpg
 

Miksi kannattaisi matkustaa Ranskaan?

Ranska on elämännautiskelioille ja siellä on ihania nähtävyyksiä mm.Eiffel torni yöllä ja riemukaari ja monia muita..

Ranska

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.