This is a free Purot.net wiki
  • View:

Kreikka

Faktoja.

Aikaero: kellonaika sama kuin Suomessa.

Asukasluku: n, 11,2 miljoonaa.

Hintataso: Ruokailu ravintoloissa on lähes saman hintaista un Suomessa, paikalliset tuotteita myydään liikkeissä ja supermarketeissa.

Kieli: Kreikka.

Pinta-ala: 132 000 neliökilometriä. (2,5 kertaa pienempi kuin Suomi)

Pääkaupunki: Ateena, jossa on n. 5. milj. asukasta.

Uskonto: Ortodoksisuus.

Valtiomuoto: tasavalta.

Valuutta: euro.

Miksi kannattaisi matkustaa Kreikkaan?

Kreikassa on todella paljon upeita kultaisia hiekkarantoja. Kreikan saaristo on yksi maailman upeimmista paikoista. Jokaisella saarella on omat kulttuurinsa, luonteensa ja tapansa. Suosituimpia matk kohteita Kreikassa on Kreeta. Kreetalla on paljon upeita kartanoita ja palatseja.

Kreikan nähtävyyksiä

Sintagma-aukio ja parlamenttitalo : Ateenassa sijaitseva Ateenan keskuspaikaksi kutsuttu Sigma-aukio, jonka kupeessa seisoo Ateenan parlamenttitalo (entinen Kuninkaanlinna). Rakennusta vartioivien evzoni- sotilaiden vahdin vaihto (tapahtuu kerran tunnissa) on katsomisen arvoinen tapahtuma. Sotilaat käyttävät asuinaan hemeita, valkoisia sukkahousuja, Hessu Hopo kenkiä ja päähineitä, jossa on pitkä lantioon asti roikkuva tupsu. Sunnuntaisin paikalla järjestetään myös paraati. Parlamenttitalon takaa avautuu Ateenan vihreäja suuri kansallispuisto.

Knossos : Keski-Kreetan pohjoisosassa sijaitseva Knossos palatsi on yksi Kreetan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Arkeologi Arthur Evans kauvautti suuren palatsin esiin ja rakennutti siitä osittain uuden, sillä suurin osa palatsista oli tehty puusta ja rakennus oli sortumassa. Knossoksen palatsiin kuuluu mm. portaíkkoja, käytäviä, valtaistuinsali, varastoja.

2281241623_4862433e66_b.jpg

Kreikan kulttuuri

Kreikkaa on yleensä kutsuttu länsimaisen sivistyksen kehdoksi. Antiikin Kreikan kulttuurilla onkin ollut suuri vaikutus Euroopan historiaan ja kulttuuuriin. Kreikka on suomalaisille todella suosittu rantaloma kohde, mutta sen pienissä kaupungeissa voi nauttia myös historiasta ja Kreikan mukavasta kulttuurista.

Kreikan perinne ruokia: Kreikkalainen ruoka on hyvin monipuolista. Tomaatit, munakoisot, perunat sipulit sekä pavut ovat tärkeitä vihanneksia kreikkalaisessa keittiössä. Kreikkalainen salaatti sisältää tuoretta tomaattia, kurkkua, punasipulia, oliiveja, paprikaa, ja tietysti fetajuustoa. Perinteisesti salaatti maustetaan kreikkalaisella oliiviöljyllä. 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.