This is a free Purot.net wiki

Kirjakurkkaus

Jesse Muotikoira/Merja ja Marvi Jalo

    Jesse koira sarja on Merja ja  Marvi  Jalon tekemä kirja sarja. Merja ja Marvi kirjoittivat ennen Hevoskirja-sarjoja. Jesse muotikoira kirja kertoo Jessestä ja hänen omistajastaan Jennasta , Ja  myös Jennan parhaasta kaverista Hannelesta. Sivuhenkilöitä on paljon .He pääsevät muotinäytökseen  johon kuuluu myös koirat ! Ja    Hannele saa Regina Tallbergin maltan koiran Cici-Charlottan   mukaan näytökseen .


 

Simpsonit on ihan hyvä kirja kannattaa lukea koska se on niin kuin TV sarja mutta ei tartte televisioa.

Karvinen

Karvinen on todella mukava ja hauska sarjakuva. Sitä nähdään myös televisiossa.

Hyvä kirja/ohjelma kannattaa katsoa/lukea.

 

Tsaarinsatula

 

 Kirjan Tsaarinsatula on kirjoittanut Merja Jalo. Kirja kertoo Nummelan ponitallista joka on ajautumassa konkurssiin. Pena tallin omistaja ei kestä enää ja lähtee hermo lomalle Keniaan. Tallitytöt ja Ulrika-täti pelastavat ponitallin. Pelastuksen aikana tallin sisustus muuttuu, etenkin toimisto saa uuden ilmeen.


 

Yksinäinen ratsastaja

Kirjailian nimi Fran Sriker. Hän ratsastaa  kaverin kanssa  kaupunkiin.Mutta heillä tulee mutkia matkaan.


 

Merja Jalo Hopeaori

Hopeaori on mukava kirja. Se kirja kertoo Nummelan ponitallista jossa kerrotaan romantiikasta ja hevosista. Nummelan ponitallin sarjoihin kuuluu hyvin monta kirjaa. Nummelan ponitallille tuli uusi shetlanninponi. Nummelan ponitallin omistaja on Pena Nummela.


 

Siskoni vampyyri

Siskoni vampyyri  on Sienna Mercerin kirjoittama ja Maria-Helena ahtolan suomentama kirjasarja joka kertoo   Franklin Groveen muuttavasta Oliviasta ja siellä tapaamastaan Ivystä. He huomaavat olevansa identtisiä kaksosia, mutta eivät aivan samanlaisia; Ivy on vampyyri. He kohtaavat kiperiä tilanteita yrittäessään salata vampyyrien olemassaolon.


 

Topin talvi puuhia

Kirjailija: Anne Seppälä

Topin talvi puuhia kertoo Topi nimi sestä pienestä koirasta. Topi koiran omistaa tyttö nimeltä Siru. Sirulla on monta kaveria Juuso ja Vilma ainakin  Topi kirjat ovat hyviä ja suosittelen hyvin lukville niin pientä tekstiä on.


 

NIGTMARE ROOM Varjotyttö

  R.L.STINE

Kustantanut WSOY. Alkuperäinen nimi "Shadow Girl".

 

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Mika Kivimäki. Päällyksen kuva: Tristan Elwell. Sidottu.

 

Pitelet käsissäsi avainta värisyttävän kauhun maailmaan. Jätä taaksesi kaikki tuttu ja turvallinen. Avaa ovi kauhuun. Aina on tilaa vielä yhdelle... PAINAJAISHUONEESSA

 

12-vuotias Selena Miles joutuu kuukaudeksi Jada-serkkunsa ja tämän perheen luo asumaan. Muutaman Jadan huoneessa nukutun yön jälkeen Selena huomaa, että talossa tapahtuu pimeän aikaan jotain outoa. Jadan vuode on usein öisin tyhjä. Mitä ihmettä serkkutyttö puuhaa?

 

Eräänä yönä Selena lähtee seuraamaan Jadaa ja näkee tämän menevän salaiseen huoneeseen. Huone on selvästi Jadan arvoituksen avain, mutta Selena ei tiedä, että myös hänet on sotkettu vyyhtiin tiukemmin kuin hän osaa arvatakaan. On kyse supervoimista, perivihollisesta ja kuolemasta

 

R. L. Stine on kaikkien aikojen menestynein nuortenkirjailija. Hänen kirjojaan on myyty yli 300 miljoonaa kappaletta. The Nightmare Room -kauhusarjassa Stine vie lukijansa maailmaan, jossa painajaiset muuttuvat todeksi


 

KEVÄÄLLÄ ISÄ SAI SIIVET

                                                          
Kaksoset Tomi ja Timo Kokko asuvat rauhallisessa Rastasharjussa. Eräänä toukokuisena aamuna heidän isälleen kasvaa siivet ja hän katoaa puutarhaan avautuneeseen aukkoon. Aukko sulkeutuu ja kukaan ei usko poikien kertomusta. Timo ja Tomi joutuvat kasvatuslaitos Huostolaan, jota johtaa kammottava Raakel Vastapöksy. Siellä he tutustuvat muihin lapsiin ja nuoriin, joilla kaikilla on outoja kykyjä tai kokemuksia.
Kirja puolustaa voimakkaasti ihmisten yksilöllisyyttä, ja sen kerronta on lämpimän huumorin ja vahvan fantasian ryydittämää.
Tämä suositun trilogian ensimmäinen osa sai vuoden 2000 Finlandia Junior -palkinnon


 

Merja ja Mervi Jalo: Jesse löytö koira

Jesse löytö koira

Merja Jalon ja Marvi Jalon tekemä kirja sarja joka kertoo Jessestä. Siinä kerrotaan pörröisistä koirista. Se on hyvää luettavaa luku taiaoisille. Siinä on noin sata neljä kymmentä kolme sivua. Sen löytää googlesa kun laittaa hakuun Jesse löytö koira .


 

Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla

Risto Räppääjä on , hauska kirja.

Sitä kirjoittaa  Sinikka ja Tiina Nopola.

Kirja saa sinutkin mukaan kirjan seikkailuihin mukaan.

Ristolle ja ( Rauhallle  Riston tädille)   tulee Rauhan vanhojen  luokka-tovereiden  lapsi hoitoon.

Kamilla siepataan kerrostalon  kellariin.

Mutta lopultase löydetään.


 

Seitsemän tassua ja Penny.

Thomas Bretzinan kirjoittamassa Seitsemän tassua ja penny mikä mieletön perhe kirjassa tapahtuu: Lähistön koirat ovat vaarassa ihmiset väittelevät että taistelukoirat on lopetettava ja että ne tappavat kaikki lapset. Penny saa puhelimeensa ikäviä viestejä joilla on seurauksensa. Hän yrittää selvittää julman ihmisen henkilöllisyyden koska kaksi koiraakin oli vähällä kuolla! Samaan aikaan eräs menneisyyden hahmo näyttäytyy. Moosburgerin näyttää seonneen, koska Kolumbus ryhtyy pelleksi ja yrittää kerätä rahaa. Ja kaiken lisäksi naapuriluokan Bert kiusaa Pennyä.  Taloon tulee myös englantilainen vaihto-oppilas Julia joka on lordin ja leidin tytär, vai onko??((=


 

Deltoran vyö Rottienkaupunki osa 3.

 Kirjottanut Emily Rodda.

Deltoran vyö on 8 osainen Fantasia kirjasarja jossa on jo 7 kirjaa.

 

  •  Tarinassa seikkailevat lapset nimeltä Lief, Barda ja Jasmine.
  • Lapset ovat löytäneet jo kolme jalokiveä seitsemästä.
  • Jasmine on orpo metsässä asuva tyttö jolla on seuranaan on varis ja karvainen ja pörröinen eläin nimeltä Filli.
  • Lief on 16vuotias sepän poika joka sai lahjaksi isältään vyön johon hänen pitää kerätä jalokiviä.
  • Lapset uskovat että kolmas jalokivi on kätketty Rottienkaupunkiin. Mutta lapset eivät tiedä miten vaarallinen kielletty kaupunki on

 

Antti kireitä siimoja

Kirjailijan nimi Marja-Leena Tiainen.Antti ja hänen isänsä lähtee tenolle kalastamaan lohia.Mutta matkaan tulee mutkia kun Antin isän selkä menee kipeäksi.Koko matka meinaa mennä pilalle.Mutta Antti pääsee naapurin Nii


 

Merja Jalo: Rohkeuskoe

Rohkeus koe on kiva kirja. Siinä on romantiikkaa ja jännitystä. Siinä kerrotaan hevosista. Se on hyvin mukaan tempaiseva kirja. Se kirja kuuluu Nummelan ponitalli kirjasarjaan. Nummelan ponitalli kirjoja on todella monia. Rohkeuskokeessa tallin omistaja Pena Nummela lähtee mustavuorelle kahden pikku pojan , Nummelan parhaan ratsastajan Repe  Jussilan sekä toisen tallin omistajan Tapani Korkeamäen kanssa. Penan sisar Jenni lähtee poikien perään tyttöjen kanssa. Mustavuorta lähtee valloittamaan muiden tietämättä myös kaksi muuta poikaa. Kahden poikien nuotio, jossa he paistavat ruokaa, kääntyy vaaraksi rutikuivassa metsässä.


 

Suon Saalistaja

Suon Saalistaja on Goosebumb sarjan yksi kirja.

Gretchen ja hänen velipuolensa Clark ovat kirjan päähenkilöt.

He joutuvat isovanhempiensa luokse kun heidän äiti ja isä lähtevät työmatkalle Atlanttiin.

Yhdessä komerossa on jotain murisevaa...

Goosebumbs sarjan on kirjoittanut R.L.STINE

Lukekaa!!

aaveiden atlas

kirjassa on aaveita

Kahden maailman tyttö

Kirja kertoo maahanmuuttaja tytöstä nimeltä Tara. Tara joutuu turvakotiin koska hänen isänsä pahoinpitelee häntä. Tara ei saa olla kenenkään kanssa, että isä ei siitä tietäisi.  Taralle sanotaan, että hän on turvassa. Mutta kaikki kääntyykin toisin päin...

Hyvä kirja kannattee lukea!

Kun luet kirjan, et haluaisi olla Tara

Kirjan on kirjoittanut Marja Leena Tiainen.

Dream Kiss (1-4)

Dream Kiss on neljä osainen manga sarja. Se kertoo tytöstä joka on Romeo-opiston johtajan tytär. Dream Kissin on kirjoittanut Kazumi Ohya.

Discuss & brainstorm