This is a free Purot.net wiki
  • View:

Espanja

ESPANJA

 

PÄÄKAUPUNKI: Madrid (3 162 304 as.)

AIKAERO:

PINTA-ALA: 504 782 km²

VÄKILUKU (2009): 46 960 137

KIELI: Espanja

VALUUTTA: Euro

ITSENÄISYYS: 1512

MUITA KAUPUNKEJA: Barcelona (1 578 546 as.) Valencia (807 396 as.) Sevilla (709 975 as.)

 

1
Likers
11susku

Euroopan suosittu matka kohde

Espanja on Euroopan unionin suosituin matkailumaa. Espanjassa kirjattiin viime vuonna 268 miljoonaa hotelliyöpymistä eli 6,4 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Euroopan unionin tilastoviranomaisen eli Eurostatin kokoamien tietojen mukaan toiseksi eniten hotelliyöpymisiä oli Italiassa, jossa yövyttiin 245 miljoonaa kertaa. Italiassa yöpymiset vähenivät 0,8 prosenttia, koska italialaiset matkustivat aiempaa vähemmän kotimaassaan. Sen sijaan ulkomaalaisten yöpymiset lisääntyivät 2,4 prosenttia.

Hotelliyöpymiset lisääntyivät viime vuonna EU-maissa 2,8 prosenttia kahden vuoden alamäen jälkeen. Oman maan asukkaiden yöpymisiä oli 1,1 prosenttia ja ulkomaalaisten 5,1 prosenttia edellisvuotta enemmän.

1
Likers
11susku

 

Suomessa yöpymiset lisääntyivät 3,9 prosenttia yhteissumman noustessa 16 miljoonaan. Kotimaan matkailu lisääntyi 2,1 prosenttia ja ulkomaalaisten yöpymiset 4,6 prosenttia. Suomessa hotelliyöpyjistä ulkomaalainen on vain joka viides. Euroopan unionissa vain Romaniassa, Saksassa ja Ruotsissa osuus on pienempi.

Vaikeasta talouskriisistä kärsivässä Kreikassa yöpymiset vähenivät, koska kreikkalaiset vähensivät matkailua kotimaassaan. Ulkomaalaisten yöpymiset lisääntyivät hieman. Italian ja Kreikan lisäksi hotellivieraiden määrä väheni Romaniassa, Britanniassa ja Sloveniassa. Eniten yöpymiset vähenivät Romaniassa, jossa laskua oli 8,7 prosenttia.

 

1
Likers
11susku

Yleistä Espanjasta  

Espanja ja Suomi muodostavat mielenkiintoisen vastaparin: Espanja on Euroopan unionin eteläisin maa, kun taas Suomi on pohjoisin. Espanja on maailman toiseksi tärkein matkailumaa ja suosittu lomakohde myös suomalaisten keskuudessa. Osa tulee jäädäkseen; vuonna 2009 Espanjassa pysyvästi asuvien suomalaisten lukumäärä oli 2 000.

Espanja vetoaa ennen kaikkea niihin, jotka etsivät elämänlaatua. Kiireetön elämäntyyli, suopea ilmasto ja hyvä ruoka vaikuttavat siihen, että Espanja on tilastojen kärjessä kun mitataan, missä ihmiset elävät terveimpinä pisimpään.

 

1
Likers
11susku

Asuminen

Suuri osa Espanjaan saapuvista suomalaisista löytää asunnon yksityisiltä markkinoilta, sillä tarjontaa on paljon ja varsinkin opiskelijoille suunnatut asunnot vuokrataan yleensä kalustettuna. Asuntojen saatavuus ja hinta vaihtelevat huomattavasti eri puolilla Espanjaa. Espanjalaiset nuoret muuttavat pois vanhempiensa luota myöhään verrattuna suomalaisiin ikätovereihinsa. Peruste kotona asumiselle on ennen kaikkea taloudellinen: Espanjassa valtio ei tue opiskelija-asumista rahallisesti. Suomalaisen opiskelijan asema on parempi: vaikka tutkinto suoritettaisiin osittain tai kokonaan ulkomailla, on suomalainen opiskelija useimmiten oikeutettu Suomen valtion myöntämään opintotukeen, johon sisältyy asumislisä.

Ennen Espanjaan saapumista on hyvä varata hostellihuone ensimmäisiä päiviä varten.


 

1
Likers
11susku

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

hih hih hii kutittaa voitit pelin
11susku 11susku   (20.12.2011 16:13)